رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشکده علوم پزشکی خلخال خطاب به شهروندان گفت : از چیدن و حتی لمس و مصرف قارچ های روییده در طبیعت و کوه و دشت خودداری کنید.

فتحی اظهار داشت :احتمال مسمومیت و مرگ درپی مصرف برخی قارچ های موجود در طبیعت بسیار بالاست و سالانه افراد زیادی را روانه بیمارستان می کند.

وی افزود: مراقب قارچ‌های سمی روییده در طبیعت باشید، با رسیدن روزهای بهاری و هوای خوب بهار طبیعت گردی‌‌ها بیشتر میشود و یکی از خوراکی‌هایی که در دل طبیعت رشد می‌کند قارچ است، اما باید از مصرف قارچ های خودرو که در دل طبیعت ظاهر می شوند اجتناب کرد.

مدیر حوادث دانشکده با بیان اینکه همه قارچ های موجود در طبیعت خوراکی نیستند، گفت:خوردن چند لقمه از قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.

وی با تاکید بر اینکه باید از چیدن و مصرف قارچ ها ی روییده در طبیعت و کوه و دشت خودداری کرد، افزود:نمی توان از روی ظاهر قارچ یا مزه آن، وحشی، خوراکی و یا سمی بودن آن را تشخیص داد و تنها آزمایشگاه می تواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند؛ هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که بتوان از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کرد.

او علایم زودرس مسمومیت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق عنوان و اضافه کرد:گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری با این نشانه ها همراه می شود.

رئیس اورژانس خلخال با بیان اینکه ایـن علایم چهار تا 24 ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می شود، گفت:نشانه های دیررس شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی است که ممکن است روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود.

جواد فتحی خاطر نشان شد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، پرهیز از مصرف قـارچ هـای روییده در طبیعت است، سم قارج پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ های وحشی موجود در طبیعـت و غیر پرورشی اجتناب کرد. / سلامت نیوز خلخال

 

 

 

اینجـــــــا تبلیغات کنید و در تمامــــــی صفحات دیده شوید

 

 

نظرات (0)

امتیاز 0 خارج از 5 بر اساس 0 رای
هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر بعنوان یک مهمان
Rate this post:
0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
برچسب ها: